Wybrane elementy żywienia a problemy zdrowotne krów mlecznych

Dodaj recenzję:
  • Autor: Jerzy Preś Ryszard Mordaka
  • Wydawnictwo: MedPharm (Wydawnictwo MedPharm)
  • Dostępność: Wysyłamy w ciągu 7 dni roboczych  (0 szt.)
  • 49,00 zł 36,75 zł

*  rok wydania: 2010 r.
    * ilość stron: 224
    * format: 170x240 mm
    * oprawa: miękka
    * ISBN: 978-83-62283-47-8


 Żywienie bydła to ogromny specjalistyczny obszar nauki i praktyki. Popełniane błędy żywieniowe przez hodowców w fermach krów wpływają negatywnie na przemiany biochemiczne w organizmach tych zwierząt. Karma stanowiąc materiał pośredni dla przenoszenia chorób zakaźnych powinna być kontrolowana pod względem jakościowym, mikrobiologicznym, toksykologicznym, botanicznym, ale także pod względem  ilościowych poszczególnych składników żywieniowych odpowiednio dobranych do wieku, stanu fizjologicznego i produkcyjnego zwierząt.